Bu makinelerin en önemli özelliği gövdenin içine yerleştirilmiş soğutma sistemidir. Soğutma sistemi makinenin boğaz bölümünü soğutarak burada kalan etin görünümünün ve kıvamının bozulmasını engellemeye yardımcı olur. Böylece özellikle sıcak ortamdaki et üzerinde hızlı çoğalan bakterilerin çoğalması yavaşlatılmış olur. Paslanmaz çelikten yapılmış kafa, helezon ve bileziği ile paslanmadan ve çürümeden uzun yıllar boyunca iş görür. Sadece ılık sabunlu su ile et haznesi ve gövde kolayca temizlenebilir.
Güçlü redüktörü sayesinde parça etleri çekebilir. El koruma aparatı ve et itme tokmağı ile kullanıldığında emniyetlidir. Soğutma sistemi makinede ayrı bir şartel ile kontrol edilir, gerek duyulmadığında kapatılabilir.