BakerTop Serisi Unox Pastane Fırınlarının Özellikleri

Bu yazımızda pastane fırını olarak üretilen, 60*40cm tepsi boyutuna uyumlu, buharda, kuru ve konveksiyonel pişirme yapabilen Unox Bakertop serisinin özelliklerini inceleyeceğiz.

Unox fırınlar, hem unlu mamuller hem de yemek pişirme konusunda kalitesini kanıtlamış, bir dünya markası haline gelmiştir. Teknolojik gelişmeleri de fırın modellerine uygulayarak zamanı yakalamış, günün gereksinimlerini şeflere sunabilmiş bir markadır.

BakerTop serisinin yukarıda da bahsettiğimiz en önemli özelliklerinden biri buharda pişirme, nemli pişirme ve kuru pişirmeyi ayrı ayrı yapabilmesidir. Hatta buharlı ve konveksiyonel pişirme işlemlerini bir arada 48 °C – 260 °C arasında sağlayabilmektedir. Bununla birlikte Nemli ve konveksiyonel pişirme özelliklerini de bu derecelerde bir arada gerçekleştirebilmektedir.

Patentli DRY.Maxi özelliği ile Kuru pişirme 30°C – 260 °C aralarında gerçekleştirilebilirken Buharda pişirme 48 °C – 130 °C’ler arasında yine patentli teknolojisi olan STEAM.Maxi 100 % kullanım oranı ile sağlanır.

PİŞİRME ALANI ÖZELLİKLERİ

AIR.Maxi teknolojisi ile ayarlanabilir 6 hava dolaşım hızı, otomatik ters dönüşlü çoklu fanlar ve 1. Yarı statik pişirme moduyla pişirme alanının hava dolaşımı kontrol edilir.

Yine AIR.Maxi teknolojisinin özelliği olarak ayarlanabilir nem tahliyesi mevcuttur. STEAM.Maxi teknolojisi ile buharda pişirme ile nemli ve kuru havada pişirme işlemleri için hava dolaşımı sistemi mükemmel bir şekilde ayarlanmıştır.

ADAPTIVE.Clima teknolojisi ile pişirme bölmesindeki nem ölçümü ve ayarlanması yapılır. Gerçek pişirme sürecinin kaydedilmesiyle aynı ayarlarda sayısız pişirme tekrarı gerçekleştirilebilir. Bu özelliğin 20 program hafızası mevcuttur.

UNOX FIRINLARDA TASARRUF ÖZELLİKLERİ

Unox tarafından patentlenmiş Protek.SAFE teknolojisi maksimum ısıl verimlilik sağlarken çalışma güvenliği konusundan da taviz vermez. Çalışan fırının dış yüzeyi ve kapısı soğuk olur. Kapı açıldığında enerji kaybını önlemek için fan freni özelliği ile gereksiz enerji tüketimini önlemiş olur. Bu teknoloji le gerçek ihtiyaç kadar elektrik veya gaz tüketilir.

Ayrıca MAXI.Link ve EFFICIENT.Power teknolojileri ile güç tasarrufu konusunda iddialıdır. Spido.GAS teknolojisi ile yüksek performanslı düz ısı eşanjör boruları simetrik ısı dağılımı sağlar. Bu ürünlerin bakımı da gayet kolaydır.

KULLANIM KOLAYLIĞI SAĞLAYAN ÖZELLİKLER

20 GN 1/1 ve 20 GN 2/1 modelleri haricinde kurulumdan sonra bile değiştirilebilen kapı açılma yönü ve kapıların 60°-120°-180° derecelerde sabitlenebilmesi büyük rahatlık sağlar.

  • Özel isimlerle kaydedilebilen her biri 9 aşamadan oluşan 99 program hafızası
  • Kalan pişme zamanının görüntülenmesi,
  • Hold, saklama - belkeme modu
  • Ayarlanan ve kalan zaman, merkez probu sıcaklığı, pişirme odası sıcaklığı ve nem ayarlarının görüntülenebilmesi
  • COOL fonksiyonuyla hızlı fırın soğutma
  • 300 °C’ye kadar ayarlanabilen ön ısıtma sıcaklığı

Gibi özellikler bu başlık altında sıralanabilir.

UNOX BAKERTOP FIRIN MODELLERİ

Enova Endüstriyel’den tedarik edebileceğiniz Unox Fırın modellerinden BakerTop serisi ürünler şunlardır:

  • Unox XBC 1005E Pastane Fırını Elektrikli – 16 tepsi kapasiteli
  • Unox XBC 1015EG Pastane Fırını Gazlı – 16 tepsili
  • XBC 905 E – 16 tepsili
  • XBC 905 EL  - 16 tepsi
  • XBC 915 EG Gaz  - 16 tepsi
  • XBC 915 EGL Gaz  - 16 tepsi
  • XBC 805 E Eco – 10 Tepsili
  • XBC 815 E Gaz – 10 Tepsili
  • XBC 605 E Eco – 6 Tepsili
  • XBC 615 EG Gazlı – 6 Tepsili

Pastanelerinizde ve her türlü unlu mamül sunan işletmenizde gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz Unox fırın modelleri Enova Endüstriyel’de.